Men.... lite ensamt är det allt. Får nog snart gå upp och väsnas lite så de andra vaknar.. hehe
Gårdagen var supermysig. Tobbe, Jossan & lilla supersöta Isac kom över på lite mat och lördagshäng. Maten var enkel att laga och god så här kommer recept:
2 bitar fläskfilé
2 pkt bacom
1 purjolök
140 g Kvibille Ädel
5 dl vipgrädde
kryddor
Putsa köttet och skär i ca 5 cm tjocka skivor. Banka ut lätt med kniven. Stek, salta & peppra. Lägg i gryta. Skär bacon + purjo i mindre bitar och stek. Lägg över köttet. Smula över osten och häll sedan över grädden. Låt småputtra i ca 10 min. Smaka av och krydda.
Serverades med hasselbackspotatis vilket är en av mina barndomsfavoriter. Recept känns överflödigt :)
Efterrätt: Chokladmousse a´la Johanna
3 dl vispgrädde
200 g Marabou Dajm
1 frp frysta stora hallon (tinade) eller såklart färska
Vit toblerone
Det blir inte enklare (eller godare) än så här!!!
Vispa grädden. Smält chokladkakan i en skål över kokande vatten. Rör hela tiden. Häll i den smälta chokladen i grädden och blanda genom att vända grädden runt chokladen tills allt är blandat. Lägg smeten i portionsglas och in i kylskåpet.
Vid servering: Lägg avrunna hallon på moussen. Strö över grovstrimlan vit toblerone. Klart att avnjutas :)
Nu ska jag planera lektioner och hämta lite mer KAFFE. Hej hopp!
Morning, morning! Det lät smarrr...
SvaraRaderaTjingeling!