1 ¾ dl strösocker
100 g osaltat smör
3 ¾ dl Kungsörnens Kärnvetemjöl
1 tsk bakpulver
1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker)
¼ tsk salt
3 ägg
2 dl mjölk
valfri smaksättning t.ex citron eller kardemumma
Frosting
150 g färskost
50 g osaltat smör
2 ¾ dl florsocker
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C (180°C för varmluftsugn) och fördela muffinsformarna på en plåt. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt tills smeten blir jämn. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Blanda vaniljkornen (eller vaniljsockret) i mjölet och rör ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen på 200°C (180°C för varmluftsugn) i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du dekorerar dem.
Frosting
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa i färskosten till en slät kräm.Smaksätt din frosting med citron, vaniljsocker, kakao, kanel eller kardemumma. Eller färga frostingen i olika färger med karamellfärg. Bara fantasin sätter gränser! Bred frostingen på cupcakesen och garnera med olika typer av skojiga strössel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar